maanantai 17. helmikuuta 2014

Kevään ensimmäinen päivä

Aurinko paistoi, kurssipaperi oli palautettu edellisenä iltana, päivän ohjelmassa yksi kokous ja käynti kuntosalilla, sitä ennen lounas ystävän kanssa. Heräsin kevään ensimmäiseen päivään ja ulos lähtiessäni laitoin aurinkolasit päälle.

Antakaa minun nauttia tästä hetki. Ei kevät ala helmikuussa, tiedän kyllä, mutta tänään aurinko helli meitä Uppsalassa ja kaikki tuntui hiukan kevyemmältä.

Ehdittiin hengähtää ja kuunnella Memoryhousea, keittää punajuurisoppaa ja aloittaa muuttoprosessin osa I.

Punajuurisoppa on hyvää, uskokaahan, huolimatta suorasukaisten ystävienne irvistyksistä (nämä reaktiot tulivat ennen keiton valmistamista).

Tänään taloudessani valmistettiin punajuurisoppaa ohjeella "käytä jääkaapista löytyviä vihanneksia, joista toivottavasti vähintään muutama on juuri punajuuri". Lopulta päädyin soseuttamaan kolme punajuurta, kolme perunaa, yhden bataatin ja sipulin. Käytin kaksi kasvisliemikuutiota ja soseuttamisen jälkeen lisäsin pari ruokalusikallista aurajuustoa (lue pari suurehkoa ruokalusikallista). Kuten tavallista, keittiössäni ei prameilla ulkonäöllä ja siltikin tuotoksista koetaan tarpeelliseksi ottaa todisteita.


Juustosta en luovu, en ainakaan vielä, en keitossa enkä leivän päällä.


Pian on aika siirtyä eteenpäin.

Ensin on kuitenkin kerrattava tilanne asettamieni haasteiden kannalta.

1. Pahvimukikahvien määrä on edelleen nollassa. Tehtävää helpotti viime viikolla järjestämämme useat tapahtumat, jotka ottavat paljon mutta antavat sentään ilmaista kahvia järjestäjilleen. Uusi, uljas termari odottaa edelleen ostamistaan.

2. Lounaat. Viime viikko oli haasteen tähänastisesti surkein lounaiden osalta. Ruoan tervellisyys ja taloudellisuus eivät muutoinkaan kuuluneet viime viikon avainsanoihin. Keittiössäni valmistettiin kahtena iltana uunivihanneksia (porkkanaa, bataattia, perunaa ja punajuurta öljyn, suolan, rosmariinin ja balsamicon kanssa) ja keskiviikkona duunattiin pakastepizzat.

3. Uuden ostamisen välttäminen. Ostin uusia pakasterasioita, perustelin ostoksen haasteen muilla osilla. Tänään kuntosalilla tunsin karua kateutta erään kanssajuoksijan hienostunutta kuntosalihabitusta kohtaan. Hiukset kaipaisivat leikkausta, mutta onneksi äiti tulee kylään ja voi leikata latvat pois.

4. Poisheittämisen välttäminen. En ymmärrä, miten voin olla tässä edelleen näin surkea. Eilen löysin jääkaapistani vanhaksi menneen raejuustopaketin - miten ihminen on systemaattisesti huomioimatta yksinäistä raejuustopakettia? Kuitenkin, hienohkoa edistystä ruokakaappien tyhjennyksessä on tapahtunut. Yllättävästi, varsinkin leivontaan tarvittavat elintarvikkeet ovat kadonneet. Jostakin syystä minulla on suhteettoman suuri varasto ananastölkkejä, jotka on kulutettava seuraavan kymmenen päivän kuluessa, ennen muuttoa.

---------------

Ananakset tulee syödä ennen muuttoprosessin osaa II. Tässä tulee muuttohaaste: muutan ulos vanhasta kolme päivää ennen muuttoa uuteen. Ratkaisuun tarvittavat banaanilaatikot ovat jo valmiina, enää tarvitaan silta pään päälle kolmeksi yöksi ja tarpeeksi monta ystävää kantoavuksi. Onneksi apua saapuu kotoa asti.

---------------

Uusista haasteista: Viime viikkoina mieli porisi hieman liikaa pelottavan ja epävarman tulevan kanssa, aikaa kului märehtimiseen elämisen sijasta. Havahduin ja päätin kääntää kurssia. Vähemmän stressiä, enemmän tekoja. Haasteen kanssa sujuu vaihtelevasti, paremmin kuitenkin kuin ennen.

Madrid ja ystävä odottavat reilun kuukauden päässä, hieman yllättävästi Tampere kutsuu syyskuussa tutkimusta harjoittelemaan ja kesä, no kesästä hieman myöhemmin. Ensin kohti kevättä, kevään toista ja kolmatta päivää.

2 kommenttia:

  1. Kommentti vähän jälkijunassa, eikä niinkään nimenomaan tähän postaukseen, mutta parempi...

    Ei juustosta tarvitse luopua. Ikinä. Edes Ghanassa, vaikka kovin harvakseltaan sitä täällä on (isojen kaupunkien ulkopuolella) saatavilla. Kävin alkuviikolla pääkaupungin isossa ruokakaupassa ja ostin annoskokoisia juustonpaloja, ai että oli hyvää!

    Ei minulla sen tähdellisempää tällä kerralla. :)

    Halauksin,
    Lotta

    VastaaPoista
  2. Kiitos Lotta :) Juusto on nyt matkannut mukana muuttoprosessin kolme ensimmäistä vaihetta. Tai ehkä rehellisemmin juustot, sillä prosessin ensimmäinen vaihe selätettiin hapankorppujen ja sinihomejuuston voimalla. Mielenkiinnosta, minkälainen on juustopalojen annoskoko siellä kaupoissaP

    Etähalaus ja hyvää mieltä sinne,
    K

    VastaaPoista