perjantai 28. helmikuuta 2014

Muuttointoilua(ko)

Jos saisin ulkoistaa elämästäni jotakin,  joka oletetusti olisi elämään kuuluvaa ja elämästä kertovaa mutta samalla jotakin josta en välttämättä niin erityisesti välittäisi, ulkoistaisin muuttoprosessin. Huom. koko muuttoprosessin.
Yleisesti ärsyttävien pakkaamis- ja autonvuokrauskohtien lisäksi jättäisin mielelläni välistä myös uuden asumiskohteen sisustamis- ja järjestämisvaiheet. En tarvitsisi minkäänlaista sanavaltaa verhojen, mattojen ja kippojen asettelussa. Minulle riittäisi oikein hyvin, että joku asiasta innostunut ja paremman sisustamisvietin omaava kertoisi minulle lopulta, mihin laatikkoon mitäkin laittoi. Käytännössä esineisiin voitaisiin liittää esimerkiksi tarrakirjaimia, jotka kertoisivat niiden sisällön ja käyttötarkoituksen. Kokemukseni mukaan tämä on hupaisaa puuhaa niin muuttoavulle (joka tässä utopiassa implementoisi koko muuton) kuin muutettavallekin.

 Samaan hengenvetoon pyrkisin ulkoistamaan ansioluettelon kanssa hartiat kyyryssä taistelemisen. Onko kuva hyvä vai ehdoton ei? Kuinka tarkasti tulisi titteleiden takaa hahmottua tehdyt tehtävät? Liittyen edelliseen, kuinka välttää raskas ja sotkuinen lopputulos? Ovatko varhaisimmat kesätyöt vielä(kin) hyvä pitää mukana? Kuka tekisi minulle Linkedin-tilin ja onko sosiaalisen median uraverkostoissa verkostoituminen välttämätöntä? Näitä ja muita kysymyksiä pohditaan tänään ja taas huomenna Uppsalan vanhalla torilla. 

Muuttoprosessi on edennyt uuteen asumiskohteeseen, joskin vielä lopullista kohdetta sivuavaan huoneeseen. Teekannu on jo otettu käyttöön ja lainassa oleva kirjoituspöytä pitää selän hyvässä ryhdissä.

-----

Asetetuista haasteista hieman:

1. Pahvimukikahvien määrä = 0. Muuttaminen on vähentänyt kahvin juontia vanhan termarin jouduttua väliakaisesti hukkaan. Enää kaksi päivää ja ehjän termarin löytäminen saa alkaa. 
2. Lounaiden valmistaminen = Klassikoksi muodostunut avokadopasta ja perinteinen pinaattilasagne ovat hemmotelleet muuttavaa. Pakasteista löytyi vielä kasviskeittoja. Ruokaan yleisesti, ja olympialaisten aikana myös erilaisiin snackseihin erityisesti, on tuhlattu liikaa. Tulevina viikkoina tulee keskittyä hieman enemmän hintaan. Lauantaina saa kuitenkin pitää karkkipäivän, sillä muuten ne tavarat eivät täällä järjesty.
3. Uuden ostamisen vättäminen = termarin saa kohta hankkia. Ostin diesel-bensaa 200 kruunulla autoon, jota lainasin muuttoon. 
4. Poisheittämisen välttäminen = Olisikohan niin, että mitä myöhemmin muuttoprosessin aloittaa sitä suurempi on todennäköisyys vanhan poisheittämiselle kierrättämisen sijasta? Vai päteekö tämä vain kaltaisiini stressin vaikutuksesta mutkia suoriksi vetäviin taviksiin? Onneksi vaatteet ja muutamat tarpeettomat kodinhoitovälineet löysivät uudet kodit. Ruokakaapista lähes kaikki muutti mukana, mutta jääkaapissa majailevista jogurteista yms. liian monen tähteet hylättiin jätteisiin.

------

Opin muuttoprosessin lomassa, miten auton akkua ladataan. 

------

Ukrainasta: 

HS kirjoittaa vallankumousviikosta (HS 26.2.2014). Yksi kerros tarinaa onkin korruptoitunutta ja valtaa keskittänyttä hallitusta ja etenkin presidentti Janukovytsia vastaan syntynyt liike Euromaidan, jonka yhteenotot Ukrainan turvallisuusjoukkojen kanssa johtivat lähes 100 kuolonuhria vaatineisiin väkivaltaisuuksiin ja lopulta hallituksen kaatumiseen. Kerroksia ja toimijoita on kuitenkin enemmän kuin hyvä-paha tai musta-valko-akselille mahtuu. Millaista demokratiaa, keneltä ja kenelle Ukrainassa nyt ajetaan? Miten Krimin tilanne kehittyy ja miten tämä vaikuttaa Yhdysvallat/EU-akselin ja Venäjän suhteisiin? Millainen vaikutus EU:n toiminnalla oli tilanteen kärjistymiseen? Melko tiivis, mielenkiintoinen Mark Teramaen katsaus Ukrainan kohtaamiin haasteisiin löytyy täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti