tiistai 14. tammikuuta 2014

y=hyvä mieli, x1=tanssi, x2=ruoka

Viikottaiset tanssitunnit alkoivat taas tänään. Uppsalan ainoan jyrkähkön mäen polkeminen pimeässä korvat palellen (olin epähuomiossa laittanut aamulla päähän pelkän talvipannan, jonka alle isohkot korvalehteni eivät täysin mahtuneet) oli pieni hinta maksettavaksi tunnin silkasta riemusta. Jokainen askelsarja poistaa stressiä, kroppa herää talviunestaan ja kaiken tämän päälle ruotsini kehittyy - David Hasselfoff på stranden. Tänään housen lisäksi kokeiltiin vierailijaopettajan johdolla jonkinlaista dance aerobic -sovellusta. Mies näytti etukäteen enemmän kehonrakentajalta kuin tanssijalta, ja tietysti rutiini oli aivan mahtava. Ennakkoluulot, ensivaikutelma, todistetusti aina enemmän tai vähemmän metsässä.

Pikainen katsaus tämän päivän kattaukseen ja kulutukseen. Klo 8.30 otin ylpeänä kattilan ja kuorimaveitsen esiin. Valmistin lounaaksi bataatista, perunasta ja porkkanasta koostuvan kasvissosekeiton, johon unohdin tällä kertaa lisätä tuoretta chilipaprikaa maustamaan. Unohdin, eli olin käyttänyt sen yhden, joka kaapissani oli jonkin aikaa ollut. Keitosta tuli ilman chiliä kuitenkin melko hyvää, joskin bataattia olisi ehkä saanut olla enemmän. Joukkoon sekoitin ison nokareen valkosipulituorejuustoa. Valkosipulia ja sipulia oli joukossa tietysti muutoinkin. Muistin ottaa keiton mukaan. Seuraa osittainen kuvatodiste:


Tanssitunnin jälkeen suuntasin nälkäisenä kauppaan ja kävin melko kiivaan sisäisen kamppailun siitä, josko cashew-pähkinät sittenkin kuuluisivat tähän iltaan. Päätin jättää pähkinät toiseen kertaan ja päädyin ostamaan täysjyväleipää, mysliä (kilon, kyllä oli halvinta ja varmaan kohta kaduttaa etten ostanut parempaa), raejuustoa, kolme appelsiinia sekä yhden banaanin. Ostokset maksoivat yhdessä liikaa, noin kahdeksan euroa. Kahdeksan euroa on paljon. Olin lähikaupassa, olisi pitänyt lisätä viides haaste: älä käy kalliissa lähikaupassa. Yritän keskittää halvempaan kauppaan jatkossa, olin vain niin kovin nälkäinen.

Huomenna päivä tilastotieteiden parissa. Vietin tänään hetkisen kirjastossa harjoitellen edellisen vuoden kokeella, laskin siinä oikealla ja kynä tietysti vasemmassa kädessä yksinkertaisia funktioita laskien. Olo oli kuin ekaluokkalaisella.

Termarielämä maistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti